Ik probeer altijd zo georganiseerd als mogelijk te zijn. Ik heb een gezin met twee kinderen, een huis, een goedlopend bedrijf en een paar hobby’s. Deze zaken hebben één ding gemeen: ze vragen en verdienen maximale aandacht en toewijding. Om dit te managen, maak ik gebruik van een elektronische taakbeheerder.

Voor mij is de taakbeheerder essentieel, ik zit nooit de hele dag op kantoor en ben regelmatig op pad. Mijn bedrijfsmatige taken bestaan uit vele korte acties die ik moet nemen zoals een tekst schrijven, een tekst even controleren, foto hier en een publicatie op een website daar. Veel van de taken zijn ad hoc, omdat de werkzame wereld nu eenmaal steeds meer zo in elkaar steekt: alles moet nu klaar, niet gisteren.

Overzicht en rust

Mijn tijdbeheerder kan de tijd niet terugdraaien, maar ik kan wel minutieus taken inplannen. Mij geeft dit overzicht en vervolgens rust. Ik weet precies wat me nog te doen staat en ben meer in de gelegenheid om vooruit te werken. Ik schrik al heel lang niet meer om vijf uur ‘s morgens wakker omdat ik iets vergeten ben. Ik ontwaak nu vroeg omdat ik een nieuw idee heb dat ik uit wil werken, of gewoon omdat energie over heb om iets te gaan doen. Ik heb er toch de tijd voor.

Omdat het grootste deel van mijn leven planmatig in kannen en kruiken is, kan ik ontspannen naar een afspraak toe rijden, relaxt een bakkie koffie drinken en rustig met mensen praten, nadenken en zo goed mogelijk mijn werk doen. Ik zal er de komende twintig jaar dat ik economisch actief ben ook alles aan doen om dit zo te houden.

Comment